Διαβάστε ολόκληρο
το τελευταίο τεύχος του περιοδικού
"Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός"
εδώ.

Βρείτε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού
στο Iatriki on Line.

Previous ◁ | ▷ Next

Ο ΙΣΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αθήνα, 21/7/2015

 

Τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ιατρική εκπαίδευση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σημερινής σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων Ιατρικών και Πανεπιστημιακών Ενώσεων και Φορέων.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο και να ισχύσει και στη χώρα μας ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να σταματήσουν οι νέοι γιατροί, να φεύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης.

 

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην αδυναμία της πολιτείας, όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει τον υγειονομικό χάρτη -κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα του ΙΣΑ-, και να συνδέσει την παραγωγή ιατρικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Ο ΙΣΑ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, για την παραγωγή ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που δημιουργούν διαφοροποιημένες ανάγκες, όπως για παράδειγμα ειδικότητες που μπορούν να καλύψουν τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος έχει προοπτικές ανάπτυξης.

«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα σύστημα που θα εξασφαλίσει την καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους γιατρούς μας καθώς έχουμε από το υψηλότερο και καλύτερα καταρτισμένο ιατρικό δυναμικό. Παράλληλα όμως πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι μας να μη χρειάζεται να ξενιτευτούν, για να επιβιώσουν επαγγελματικά αλλά να μπορούν να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της χώρα μας», κατέληξε ο Γ. Πατούλης.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                               ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Copyright © 2013 Ε.ΕΛ.Ι.Α. All Rights Reserved.
Powered by DOCTORSmedia