Διαβάστε ολόκληρο
το τελευταίο τεύχος του περιοδικού
"Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός"
εδώ.

Βρείτε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού
στο Iatriki on Line.

Previous ◁ | ▷ Next

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μαρούσι, 24 Ιουνίου 2015

 

Με την ημερίδα για την πρόληψη του μελανώματος άνοιξε ο κύκλος ενημερώσεων των ΚΕΠ Υγείας παρόντος του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΚΕΠ Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων όπως το μελάνωμα, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), του Δήμου Ηρακλείου και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηρακλείου, μίλησε ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.

Το επίκαιρο ζήτημα της πρόληψης του μελανώματος - κυρίως από την λαθεμένη και υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τους θερινούς μήνες - ήταν η πρώτη θεματική ομιλία που φιλοξένησε το νεοσύστατο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σε αυτή την πρώτη ενημερωτική ημερίδα, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας, πλέον οργανωμένες από το ΚΕΠ Υγείας, που πρόσφατα ιδρύθηκε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Είναι ακόμα μια δομή που μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε δίπλα στον πολίτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Παράλληλα, σημείωσε την καλή γειτονία που έχουν οι δύο δήμοι, Ηρακλείου και Αμαρουσίου και σε επίπεδο δημοτικής συνεργασίας: «Θέλουμε να προωθήσουμε τη συνεργασία των δύο πόλεων και βλέπω ότι ο νέος δήμαρχος, η νέα δημοτική Αρχή, κάνουν ό,τι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν μια ιδέα που υπηρετεί την υγεία του πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν ακόμα χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπιση. Προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό».

«Με αυτή την ενημερωτική ομιλία εγκαινιάζουμε και πιστοποιούμε την ενεργή συμμετοχή μας στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές υγείας. Είμαστε εδώ για να σηκώσουμε και βάρη που δεν αναλογούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκεί να ωφελούνται οι συμπολίτες μας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος.

Κεντρική ομιλήτρια στην ενημερωτική ημερίδα για το μελάνωμα ήταν η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Χαρά Παξιμαδάκη, επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου Α. Συγγρός, μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Εταιρείας.

Η κ. Παξιμαδάκη, ανέλυσε τα αίτια αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του μελανώματος, επικεντρώνοντας, βέβαια, κυρίως στους τρόπους πρόληψης. Αυτοί είναι απλοί: προσεκτική έκθεση στον ήλιο, πάντα με αντηλιακή προστασία – ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού – χρήση πιστοποιημένων αντηλιακών προϊόντων και συνεχή παρακολούθηση του σώματός μας για παρουσίαση μελανωμάτων.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Οικονομίδης. Παρόντες στην ημερίδα ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου, ΣωτήρηςΠαπασπυρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης και πλήθος κόσμου.

Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας για το μελάνωμα.

 

 

Copyright © 2013 Ε.ΕΛ.Ι.Α. All Rights Reserved.
Powered by DOCTORSmedia