Διαβάστε ολόκληρο
το τελευταίο τεύχος του περιοδικού
"Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός"
εδώ.

Βρείτε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού
στο Iatriki on Line.

Previous ◁ | ▷ Next

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Παρέμβαση έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα των ιατρών με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χ. Χάλαρη. Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του επισημαίνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε ιατρούς μέλη του, σχετικά με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας αλλά και την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται κυρίως στην αδυναμία ορθής απεικόνισης των οφειλών των ιατρών στο Ε.Τ.Α.Α. τομέας Τ.Σ.Α.Υ. δηλαδή αφορά τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12/2016 και πριν την δημιουργία του Ε.Φ.Κ.Α. και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση εάν υπάρχουν οφειλές.
Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρεται το εξής: «Το συγκεκριμένο θέμα είναι σε γνώση σας και ουσιαστικά το έχετε αποδεχθεί και γνωρίζουμε ότι εργάζεστε για την επίλυση του. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας των δίκαιων αιτημάτων των ιατρών μελών του προτείνει, μέχρι την τελική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, η ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα των ιατρών να δίνεται λαμβάνοντας υπόψιν την ασφαλιστική κατάσταση του ιατρού από 01/01/2017 και μετά. Δηλαδή να μην λαμβάνονται υπόψιν τυχόν οφειλές μέχρι 31/12/2016 αλλά να εξετάζεται μόνο αν υπάρχουν οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α. από 01/01/2017 και έπειτα».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Συνδικαλιστικά Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. Ε.ΕΛ.ΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.Ι.Α. με τον Υπουργό Υγείας, μετά από αίτημά μας.

Παρόντες ήταν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ

Δίβαρης Στυλιανός - Πρόεδρος

Τζανάκης Χαράλαμπος - Γεν. Γραμματέας

Γουλές Δημήτριος – Μέλος

Δατσέρης Ιωάννης – Μέλος

Καλλιέρης Εμμανουήλ – Μέλος Κουμάκης Κωνσταντίνος – Μέλος

Πατούλιας Ιωάννης - Μέλος

Έγινε παρουσίαση στον Υπουργό Κύριο Κικίλια, μεγάλου φάσματος των προβλημάτων που απασχολούν τον Ελευθεροεπαγγελματία Ιατρό με έμφαση στα κάτωθι:

       Κατάργηση του παράλογου και αντισυνταγματικού νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης που καταργεί το τεκμήριο αθωότητος και αφαιρεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον εναγόμενο ιατρό.

       Σύμπραξη        Δημόσιου    και     Ιδιωτικού     τομέα,         σε      αμφίδρομη κατεύθυνση.

       Αμοιβές Ιατρών από Ασφαλιστικές Εταιρείες, μέσω Ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

       Καμμία χορήγηση φαρμάκου από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή Ιατρού

       Εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορά το ισότιμο της υπογραφής ιδιωτών Ιατρών και Ιατρών Ε.Σ.Υ.

       Δημιουργία θέσεων εργασίας νέων Ιατρών, μέσω ενεργοποίησης της υπάρχουσας νομοθεσίας.

       Πρόταση - Εισήγηση, μέσω Ε.Ε.Λ.Ι.Α, του μέλους του Δ.Σ. Ιατρού Κυρίου Εμμανουήλ Καλλιέρη, συνολικά, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η στάση του Υπουργού υπήρξε κατ’ αρχήν θετική, συμφωνήθηκε δε η δημιουργία μόνιμης επικοινωνίας μεταξύ του συλλόγου και του Υπουργείου για την περαιτέρω προώθηση των αιτημάτων μας.

                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

          Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

     Στυλιανός Δίβαρης                          Χαράλαμπος Τζανάκης

Copyright © 2013 Ε.ΕΛ.Ι.Α. All Rights Reserved.
Powered by DOCTORSmedia