Διαβάστε ολόκληρο
το τελευταίο τεύχος του περιοδικού
"Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός"
εδώ.

Βρείτε τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού
στο Iatriki on Line.

Ο ΙΣΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την ανάγκη συσπείρωσης του Ιατρικού κόσμου της Ευρώπης, για να διασφαλιστεί η Δημόσια υγεία και να αντιμετωπιστούν τα μείζονα υγειονομικά προβλήματα που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου κ. Jonitz Guenter.

Ο κ. Πατούλης τόνισε στην ανάγκη, να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την υγειονομική κάλυψη των Ευρωπαίων, με τη δημιουργία της Κάρτας Υγείας η οποία θα προβλέπει ένα βασικό επίπεδο παροχών για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ακόμη αναφέρθηκε στις νέες υγειονομικές ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα και παρουσίασε τις δράσεις για τον εμβολιασμό και τη συμπλήρωση του Βιβλιάριου Υγείας παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.

Ο ΙΣΑ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή συμβάντα που έχουν να κάνουν με  διαγνώσεις δημοσίως ,από μέλη του ιατρικού κόσμου για πολίτες, τονίζει  ότι αυτό αντιβαίνει κάθε έννοια δεοντολογίας του ιατρικού επαγγέλματος  και επιφυλάσσεται για  διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη  του να τηρούν τους  κανόνες τις ιατρικής δεοντολογίας σε κάθε επαφή τους, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να προασπίζουν τα δικαιώματα των ασθενών.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                  ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Ο ΙΣΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΙΣΑ από μακρού έχει επισημάνει με συνεχείς ανακοινώσεις και επιστολές του στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την μεγάλη αξία της πρόληψης και της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που βοηθούν στην βελτίωση της Υγείας των πολιτών.

Μέσα από αυτές τις προτάσεις συστήνει και την συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την αξία της πρόληψης.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις και τιμωρία όσων δεν κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση με το να μην τους καλύπτει τα νοσήλια σε περίπτωση νοσήσεως, από την μια πλευρά είναι αποσπασματική αφού δεν καλύπτει συνολικά την πρόληψη από την άλλη τιμωρεί τον πολίτη αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει στην ανάγκη για πρόληψη.

Ο ΙΣΑ υπέρμαχος της προληπτικής Ιατρικής και της προστασίας της Υγείας θα είναι στο πλευρό κάθε προσπάθειας που θα αφορά την πρόληψη των πολιτών μέσα από εκπαίδευση και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές.

Υγεία μέσα από πρόληψη και όχι τιμωρία του πολίτη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γίνονται καλοκαιρινά μαθήματα Ιατρικής ορολογίας στην αγγλική γλώσσα, σε γιατρούς και νοσηλευτές, που σκοπεύουν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για έβδομη συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Ιατρικής Ορολογίας και Δεξιοτήτων στην Αγγλική Γλώσσα, για το φετινό ακαδημαϊκό έτος. Το τέλος των μαθημάτων εόρτασαν οι συμμετέχοντες γιατροί και νοσηλευτές/τριες.


Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης των ενδιαφερομένων Ιατρών, αποφασίστηκε και φέτος να συνεχιστούν το καλοκαίρι τα μαθήματα ιατρικής ορολογίας και γλωσσικών δεξιοτήτων στην Αγγλική γλώσσα.

Τα μαθήματα για το καλοκαίρι, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16:00 με 20:00, στον 2ο όροφο του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους 7.
Έναρξη μαθημάτων 17 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2013 τηλ. 2103613261, ή 6973910430

Οργανώτρια και Διδάσκουσα του μαθήματος είναι η κα Μαρία Χιόνη.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η βελτίωση των γνώσεων των Ιατρών σε θέματα της Ιατρικής ορολογίας στην Αγγλική Γλώσσα καθώς και η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των Ιατρών εις την Αγγλική γλώσσα, τόσο με ξενόγλωσσους συναδέλφους , όσο και κατά την συμμετοχή τους σε σεμινάρια, στην σύνταξη Ιατρικών αναφορών καθώς και στην επικοινωνία τους με τους ασθενείς. Επίσης ενημέρωση των διαφορετικών Ιατρικών συστημάτων περίθαλψης σε σύγχρονες Αγγλόφωνες Δυτικές χώρες. Επιπρόσθετα τα εν λόγω μαθήματα απευθύνονται και σε Ιατρούς (ειδικευόμενους και ειδικευμένους) που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές η να εργαστούν στο εξωτερικό.

Τα μαθήματα γίνονται με την χρήση σύγχρονων μορφών διδασκαλίας (Role-playing, Interactive learning, παρουσιάσεις από τους μαθητές) καθώς και τεχνολογίας ( Video- Internet- Power Point κλπ). Το υλικό είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένο και ένα μέρος αυτού προέρχεται από Αγγλόφωνα πανεπιστήμια εξωτερικού. Πλέον των ανωτέρω κατά την διάρκεια των μαθημάτων διοργανώνονται ομιλίες από πολύ αξιόλογους ξενόγλωσσους Ιατρούς-Ερευνητές υπό την αιγίδα Πανεπιστημίων Εξωτερικού, της Αμερικάνικης και της Καναδικής Πρεσβείας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη κα. Μαρία Χιόνη στο τηλ 6973910430 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Γραμματεία Ιπποκράτους 7, 2ος όροφος τηλ. 210 3613261 και 210-3688204

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr

Copyright © 2013 Ε.ΕΛ.Ι.Α. All Rights Reserved.
Powered by DOCTORSmedia